Пиле в патладжан на шиш

Готово за 20 минути

Пиле в патладжан на шиш
Снимка: Бон Апети
2.5 от общо 8 гласа

Нужен е 1 час за мариноване на месото

Необходими продукти за 4 порции:

600 г филе от бутче
4 патладжана
2–3 с. л. зехтин
4 ч. л. подправка за скара
4 щипки морска сол
сол и черен пипер на вкус
олио за намазване

Начин на приготвяне:

1. Месото се реже на неголеми, еднакви парчета. Овкусява се със сол, черен пипер, подправката за скара и зехтина. Добре се разбърква и се оставя на студено за 1 час.

2. В патладжаните се правят дълбоки разрези с подходящо острие и в тях се слагат парчета месо.

3. Всеки патладжан се нанизва на шиш, намазва се с олио, поръсва се с морска сол и се пече 15 минути на гореща скара, като шишовете се обръщат често.

Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!

Други рецепти:

Бирено пиле
Пиле с къри
Печено пиле с майонеза
Ямайско пиле
Печено пиле с билково масло и още нещо

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти