Патешки бутчета с кореноплодни и червено зеле

Ароматна идея за вечеря

0 от общо 0 гласа
160 мин.
Необходими продукти

4 патешки бутчета

2 моркова

2 глави червен лук

2 корена пащърнак

1/2 глава чесън

50 мл зехтин

1 с.л. мед

2 стръка мащерка

сол и черен пипер на вкус

За зелето:

800 г червено зеле

160 г бекон

2 малки глави лук

120 мл червено вино

3 ч. л. кафява захар

1–2 с.л. сироп от нар

1 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете морковите, пащърнака и лука на едро, а чесъна оставете цял. Изсипете зеленчуците в тава. Овкусете със сол и черен пипер. Залейте ги със зехтин и мед.

2. Овкусете бутчетата сос сол и пипер. Сложете ги върху зеленчуците. Добавете клонките мащерка и налейте 200–300 мл вода.

3. Покрийте с алуминиево фолио и печете в загрята на 180 градуса фурна за 2 часа. Махнете фолиото и запечете до златисто – за около 15 минути.

4. Нарежете бекона на кубчета, а лука на полумесеци. Запържете ги в олиото.

5. Когато лукът омекне, добавете тънко нарязаното зеле.

6. Щом зелето омекне, добавете кафявата захар и виното.

7. Гответе на слаб огън, докато течността се редуцира. Разбъркайте със сиропа от нар и дръпнете от огъня.

8. Поднесете патешкото със зелето и зеленчуците от печенето. По желание украсете със стрък мащерка.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол