Патешки бутчета с кисело зеле

Зима рецепта

5 от общо 1 гласа
Необходими продукти
  • 4 патешки бутчета
  • 1600 г кисело зеле
  • 200 г сурово-пушен колбас
  • 100 г сланина
  • 400 мл ябълков сок
  • 200 мл зелев сок
  • 500 г лук шалот
  • 2 скилидки чесън
  • 2 дафинови листа
  • 5 зърна хвойна
  • 1 ч.л. зърна черен пипер
  • 1 ч.л. пушен червен пипер
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

Почистете патешките бутчета от излишната мазнина, оголете капачетата им от кожата. Запечете ги в сух тиган от страната на кожата до златисто. Обърнете ги и ги запечете и от другата страна за кратко. Овкусете ги със сол.

Обелете лука и го нарежете на две по дължина, накълцайте чесъна. Запържете ги в свинската мас. Добавете половината от сланината, нарязана на кубчета и нарязания на шайби колбас. 

Когато лукът започне да се карамелизира, овкусете с черния пипер, дафиновите листа и леко счуканата хвойна. Прибавете нарязаното зеле, пушения червен пипер и го запържете. 

Когато поомекне, поставете патешките бутчета върху зелето в съда. Налейте зелевия сок и ябълковия сок. Покрийте с останалата нарязана на ленти сланина, кисело зеле и похлупете. Гответе около 2 часа на 160 градуса, с вентилатор, като фурната не се загрява предварително, ако съдът е керамичен.

Други рецепти:

Заситете глада с хрупкаво пиле и салата
Картофени палачинки с пилешко месо
Пилешко с четири сирена
Лека салата с пилешко месо
Апетитни маринати за пилешко месо
Как да сготвим най-вкусното пилешко

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти