500 г талиатели
250 г пилешка пържола от бут (без кожа)
250 г пилешко филе
150 г чери домати
100 г сирене „Пармезан“
150 мл червено вино
80 мл зехтин
4 скилидки чесън
1–2 домата (белени)
1/2 връзка босилек
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Пилешкото месо се смила в месомелачка на едрата решетка. Чесънът се накълцва. В подходящ съд се загрява зехтинът, слагат се каймата и чесънът, посоляват се и се оставят да се запържат.
Налива се виното и се разбърква. След 2–3 минути се слагат обелените и нарязани на кубчета домати.
Добавя се половината от накълцания босилек, овкусява се със сол и черен пипер. Наливат се около 200 мл вода и се готви около 20 минути на много слаб огън.
Талиателите се сваряват в подсолена вода до степен ал денте. Прехвърлят се при соса. Добавят се и разполовените чери домати. Разбърква се.
Талиателите се сервират с останалия накълцан босилек и с настърган пармезан.
Прочетете още по темата:
Вкусна паста с маслини и червено песто
Мусака от макарони
Свежа салата с макарони
Паста с тиквичка и пармезан
Как да си направим прясна паста?