Паста с пилешко рагу и домати

Ароматна и много вкусна

3 от общо 2 гласа
90 мин.
Необходими продукти

500 г талиатели
250 г пилешка пържола от бут (без кожа)
250 г пилешко филе
150 г чери домати
100 г сирене „Пармезан“
150 мл червено вино
80 мл зехтин
4 скилидки чесън
1–2 домата (белени)
1/2 връзка босилек
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Пилешкото месо се смила в месомелачка на едрата решетка. Чесънът се накълцва. В подходящ съд се загрява зехтинът, слагат се каймата и чесънът, посоляват се и се оставят да се запържат. 

Налива се виното и се разбърква. След 2–3 минути се слагат обелените и нарязани на кубчета домати. 

Добавя се половината от накълцания босилек, овкусява се със сол и черен пипер. Наливат се около 200 мл вода и се готви около 20 минути на много слаб огън. 

Талиателите се сваряват в подсолена вода до степен ал денте. Прехвърлят се при соса. Добавят се и разполовените чери домати. Разбърква се. 

Талиателите се сервират с останалия накълцан босилек и с настърган пармезан.

Прочетете още по темата:

Вкусна паста с маслини и червено песто
Мусака от макарони
Свежа салата с макарони
Паста с тиквичка и пармезан
Как да си направим прясна паста?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти