Пай с точени кори, шунка и кашкавал

Ароматно, бързо, вкусно

5 от общо 1 гласа
60 мин.
Необходими продукти

8 листа точени кори

50 масло

20 г разтопено масло

50 г брашно

700 мл прясно мляко

1 с.л. дижонска горчица

1/2 ч.л. смляно индийско орехче

1 с.л. заквасена сметана

1 голеи шепи настъргано сирене Грюер

1 жълтък

6-10 слайса шунка

За гарниране:

цикория

радичио

Начин на приготвяне:

1. За соса Бешамел разтопете 50 г масло в тенджерка или тиган. Добавете брашното и бъркайте енергично, докато се получи гладка смес. Дръпнете съда от огъня и добавете половината прясно мляко, малко по малко, като бъркате постоянно, за да не се образуват бучки. Върнете съда на котлона и добавете и останалото прясно мляко. Бъркайте в продължение на 3-4 минути, докато сосът не стане гъст. Овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче. 

2. Към соса добавете горчицата, настърганото сирене и сметаната и разбъркайте до хомогенност. Дръпнете от огъня и добавете и жълтъка. Разбъркайте.

3. Намажете с масло дъното и стените на форма с пружина (диаметър 20-23 см). Разстелете корите и намажете 5-6 от тях с разтопено масло. Постелете ги на дъното на формата, като оставите почти половината от всяка кора да виси извън нея. Върху тях сипете 5-6 с.л. сос Бешамел и го разстелете равномерно. Наредете 1 слой резени шунка, след това сипете отново сос, отново шунка, докато свършат продуктите. Завийте краищата на корите навътре.

4. Намажете отвън пая с разтопено масло. Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса 25-30 минути.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти