Ньоки от извара

С брашно от спелта и рагу от сепия

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

150 г овча извара
250 г брашно от спелта
2 яйца
1 с.л. мастило от сепия
500 г почистена сепия
2 глави червен лук
300 г белени домати
2 скилидки чесън
3 бр. дафинов лист
2 стръка прясна мащерка
50 мл бяло вино
сол и черен пипер
зехтин 

Начин на приготвяне:

За ньоките натрошете с ръце изварата в широка стъклена купа. Добавете пресятото брашно и разбъркайте. Прибавете яйца, мастило от сепия и малко сол. Сложете си ръкавици и разбъркайте черната смес докато стане хомогенна. Оставете я в хладилник за поне 15 минути, преди да разточите.

За рагуто почистете сепията, като отстраните главата и, а след това и гръдната плочка, и торбичката с мастило. Запазете главата и мастилото. Нарежете на ситно червения лук. Покрийте дъното на тенджера със зехтин и запържете лука в нея. Нарежете тялото на сепията първо на тънки ленти, а след това на малки кубчета и ги добавете при лука, когато той омекне. Разбъркайте и запържете за минута. Добавете пасираните домати и оставете сместа да се редуцира. Добавете нарязаните на тънки филийки скилидки чесън. Пържете, докато всичко се карамелизира.

Добавете бялото вино. Щом алкохола се изпари, добавете бульон от рибата, дафинов лист и мащерка. Подправете със сол и пипер. Кипнете вода за ньоките. Разточете тестото върху набрашнен плот с дебелина 0.5 см. Нарежете на ленти с ширина 1 см, а след това на кубчета.

Варете ньоките в осолена вода, докато не изплуват. Отцедете ги. В дълбока чиния сервирайте черните ньоки с рагуто от сепия.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти