Къри с кюфтета

С букет от пикантни вкусове

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
за кюфтетата:
600 г телешка кайма
80 мл олио
2 глави лук
20 г пресен джинджифил
2 скилидки чесън
1/4 връзка магданоз
2 с. л. кетчуп
1 с. л. гарам масала
сол на вкус

за кърито:
40 мл олио
30 г пресен джинджифил
3 скилидки чесън
2 зелени люти чушки
2 с. л. доматен концентрат
2 глави лук
1 ч. л. гарам масала
1/2 ч. л. куркума
магданоз за гарниране
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Лукът, чесънът и джинджифилът за кюфтетата се обелват и се накълцват. Смесват се с каймата, гарам масалата, кетчупа, сол и накълцания магданоз, и се разбърква добре. Каймата се оставя за 30 минути, за да се овкуси.

Оформят се не много големи кюфтета и се пържат до златисто в загрятото олио.

Лукът, чесънът, джинджифилът и лютите чушки за кърито се почистват и се смилат в блендер.

Получената паста се запържва в олиото за 4–5 минути. Прибавят се куркумата и гарам масалата.

Когато и те се запържат, се слага доматеният концентрат.

Наливат се 600 мл топла вода и се посолява. Кърито се готви на умерен огън около 15 минути.

След това силата на огъня се намалява, прибавят се кюфтенцата и се готви още около 15 минути. Ако сосът се сгъсти, се разрежда с вода.

Ястието се сервира с наситнен магданоз и по желание – с варен ориз.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти:

Съветски бургери
Кюфтета по чирпански
Кюфтета и тирамису
Кюфтета от фиде
Пълнени кюфтета с гъби и сметана

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти