Коледни сарми със стафиди в гювеч

Коледни сарми със стафиди в гювеч

Коледни сарми със стафиди в гювеч
Снимка: Thinkstock
4 от общо 1 гласа

Поредната впечатляваща рецепта, изпратена ни от наш читател за участие в новата коледна игра на Edna.bg! Включете се и вие smiley

Необходими продукти:
Около 12-15 листа кисело зеле
1 ч.ч. ориз
1 глава лук
1 к.ч. стафиди
5 с.л. зехтин
черен пипер
червен пипер
сол
около 2 ч.ч. вода

Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в зехтина. Добавяме измитият ориз и вода. Разбъркваме. Когато оризът леко омекне и поеме водата, слагаме стафидите, черния и червен пипер и сол на вкус.

Слагаме тази плънка в листата кисело зеле, нареждаме завитите сарми плътно в гювеча, като сме сложили на дъното му няколко зелеви листа, заливаме с вода, която да покрие сармите и запичаме на 180 градуса за около час-час и половина. 

Гювечът се слага задължително в студена фурна. Приготвените в гювеч зелеви сарми придобиват апетитна и вкусна коричка. smiley

Рецептата ни е изпратена от Силвия Стоянова

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Царски коледни сарми

Зелеви сарми с млечен сос

Тракийски сарми

Зелеви сарми с кайма

Сарми с праз лук и гъби

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти