Кавърма по воденичарски

Вкусна рецепта от българската кухня

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

1,2 кг лук
700 г свински бут
500 г телешки дроб
350 г печурки (дребни)
100 г свинска мас
150 мл червено вино
3 люти чушки
4 стръка магданоз
1/2 ч. л. чубрица
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Лукът се обелва и се нарязва на лодки.

Гъбите се почистват и се нарязват наедро.

Чушките се наситняват.

Свинското месо се нарязва на кубчета и се запържва в 25 г от маста – до златистокафяво.

Посолява се и се изважда.

В съда се слагат още 25 г мас и щом се загрее, се запържва лукът. Когато стане златист, се изважда.

Гъбите и чушките се запържват в същия съд с още 25 г мас.

Поръсват се с чубрицата, налива се виното и се посолява. Готвят се още 1–2 минути и се дърпат от огъня.

Месото, лукът и гъбите с виното се слагат в глинен съд, разбъркват се, похлупват се и се пекат около 1 час и 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.

Черният дроб се нарязва на кубчета и се пържи в останалата свинска мас. Когато стане със златистокафява коричка се изважда.

Кавърмата се сервира със запържените дробчетата и с наситнен магданоз.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Спагети със свинско месо
Пълнени камби със свинско
Печено свинско каре с маково семе
Свинско с фъстъци за 20 минути

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти