Как се приготвя затворена пица

Калцоне

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
400 г тесто
2 с.л. зехтин
200 г италианска наденица (или друг тип колбас)
100 г печурки
120 г кашкавал
80 г пармезан
4 листа пресен босилек

Продукти за соса:
1 глава лук
2 с. л. зехтин
2 скилидки чесън
1 ч. л. сушен босилек
1 ч. л. сушена мащерка
1 ч. л. сушен риган
1 дафинов лист
400 г домати от консерва
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
1/2 ч. л. черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарежете една глава лук и я запържете в зехтин. Когато промени цвета си, добавете и подготвения чесън.

Малко след това – доматеното пюре, сухите булки, сол, захар и черен пипер.

Похлупете и оставете да се готви 20 минути.

Междувременно нарежете гъбите и ги запържете за 5 минути. Прибавете вътрешността на наденицата и гответе още толкова.

Поръсете тестото с брашно и оформете два елипсовидни блата.

Разпределете доматите и гъбите върху половината на всяко тесто. Поръсете с пармезан, кашкавал и босилек.

Похлупете и завийте внимателно крайчетата на пицата.

Намажете горната част на пиците с доматената смес и печете 15 мин на 200 градуса.

Изяжте пицата топла в приятна компания! 

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти за пица:

Най-популярните италиански пици
Пица с карамелизиран лук
Здравословна пица
Как да си направим плодова пица
Пица с домашно замесено тесто
Постна пица

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти