Кабули пилаф

Една от най-известните афганистански рецепти

3 от общо 15 гласа
45 мин.
Необходими продукти

1 кг ориз басмати

1 цяло пиле (жълто)

500 г моркови

1 глава лук

1 с.л. „Гарам масала“

1 с.л. сол

200 мл олио

200 г стафиди

бадеми и шамфъстъци за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Разфасовайте пилето. Бутчетата и филетата измийте и нарежете на малки кубчета. Останалата част от пилето заделете за друго ястие.

2. Нарежете лука на ситно. Измийте ориза.

3. Морковите обелете и нарежете на дълги ивици. Накиснете бадемите във вода и ги обелете.

4. Загрейте олиото в дълбок съд. Първо запържете месото и добавете лука към него, оставете го да се запържи и той. Налейте 1 л вода, подправете с гарам масала, след това посолете.

5. Оризът се измива добре и се сипва в тенджерата. Готви се 20 минути под капак. Добавят се още около 200 мл вода.

6. Прибавят се нарязаните моркови и стафидите. Похлупва се. Готви се още 10 минути под капак, който е облечен с кърпа, за да поема влагата и да стане пръхкав оризът.

7. Сервирайте пилафа с бадеми и шамфъстъци.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти