Яхния от зелен фасул

С поширано яйце

0 от общо 0 гласа
50 мин.
Необходими продукти
  • 500 г зелен фасул (замразен)
  • 200 г домати на кубчета от консерва
  • 2 моркова
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 3 с.л. олио
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1 с.л. доматен концентрат
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 4 яйца
  • 2 с.л. бял винен оцет
  • 200 г овче сирене за гарниране
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете на ситно лука, морковите и чесъна. Запържете ги в 2 с.л. от олиото, докато омекнат.

Изсипете зеления фасул, нарязан на половина, налейте вода, колкото да покрие зеленчуците и оставете яхнията да къкри на слаб огън, докато фасулът стане готов.

След това прибавете предварително пасираните домати, смесени с доматения концентрат. Овкусете с наситнен магданоз, сол и черен пипер. Гответе още 10-15 минути.

Поширайте всички яйца във вода с оцет, водата трябва да е под точката на кипене. Щом се забулят, ги извадете.

Загрейте останалото олио и запържете много за кратко червения пипер.

Сервирайте всяка порция от яхнията с поширано яйце, натрошено сирене и олио с червен пипер.

Още рецепти:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти