Яхния от патица с кестени

Изключително питателна, с гъст сос и сготвено до съвършенство месо

5 от общо 1 гласа
150 мин.
Необходими продукти

патица - 1 кг 

кестени - 600 гр 

масло - 60 гр 

доматено пюре - 140 гр 

лук - 3 глави 

моркови - 1 бр.

чушки - 1 бр.

брашно - 1 с.л. 

червен пипер - 1 ч.л. 

сол на вкус

черен пипер на вкус

Изключително питателна, с гъст сос и сготвено до съвършенство месо е тази яхния от патица с кестени. Изкушаващо е да потопи човек залък хляб в нея, но така ще приключи още в средата на храненето, защото няма да може да изяде много. Патешкото месо е силно и значително по-мазно от пилешкото, а сосът всъщност е от пасирани кестени и зеленчуци. Така че, решите ли да си я сготвите, по-добре би било да я поднесете с лъжици, а не с вилици. Така ще имате възможност да оцените още по-добре вкуса на соса. В него, освен кестените, има и лук, моркови, чушки, доматено пюре.

Подправките в тази яхния на Mate Kitchen от патица са сведени до минимум – черен и червен пипер. Няма нужда от повече, тъй като патешкото е достатъчно вкусно и без тях. По желание може да добавите един или два дафинови листа, но това е всичко.

Има обаче един важен детайл накрая. Магданозът подхожда много на птичето месо. С този богат и плътен сос категорично трябва да има свеж финал. Затова поръсете щедро с накълцан магданоз непосредствено преди да поднесете яхнията. Знаете, че кестените притежават специфична сладост, така че е добра идея на масата да има и нещо пикантно или кисело за баланс. Червеното вино се подразбира от само себе си.

Наздраве и добър апетит!

Начин на приготвяне:

1. Измийте кестените, разцепете ги под формата на кръст в острата част, сложете ги в касерола, налейте студена вода, посолете и ги сварете за около 20 минути. ,

2. След като са готови, дръпнете от огъня и оставете да се охладят.

3. През това време загрейте маслото в тенджера и в него задушете лука, морковите и чушките, нарязани на дребно. След като поомекнат, добавете доматеното пюре и разбъркайте добре.

4. Подправете със сол, черен и червен пипер, добавете брашното и разбъркайте. Налейте около 2 л. гореща вода, разбъркайте добре и прибавете нарязаната на порционни парчета патица. Захлупете и оставете да ври на умерена температура.

5. През това време обелете кестените, почистете ги добре от вътрешната ципа и, след като сте готови, в купа с бульон от яхнията пасирайте на пюре.

6. Върнете пюрето в тенджерата с врящата яхния, разбъркайте добре и варете още 4-5 минути.

7. Сервирайте яхнията поръсена с пресен магданоз.

Внимание: Съдържа доматено пюре, брашно и масло, които може да предизвикат алергични реакции.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти