Глазирани свински гърди с ориз

За много гладни

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

800 г свински гърди без кост
200 г жасминов ориз
100 мл терияки сос със сусам "Kikkoman"
100 мл бяло вино
20 г пресен джинджифил
2 скилидки чесън
1/2 голяма люта червена чушка
1/4 връзка пресен кориандър
4 стръка пресен лук
1/2 с. л. печен сусам

Начин на приготвяне:

Оризът се измива и се сварява във вода в пропорция 1:3. Свинското се нарязва на кубчета със страни от около 3 см. Месото се слага в уок, налива се виното и се похлупва. 

Готви се, докато омекне, остане на мазнина и се карамелизира, но не трябва да се разпада. Изважда се. 

В същия съд се запържват наситнените чесън, джинджифил и люта чушка. 

Налива се терияки сосът.

Месото се връща обратно в съда и се разбърква добре. 

Оставя се на огъня за 1–2 минути, докато се глазира. 

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Спагети със свинско месо
Пълнени камби със свинско
Печено свинско каре с маково семе
Свинско с фъстъци за 20 минути

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти