Бърза фритата с гъби

1,5 лв. за порция

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

50 г масло
1 с. л. зехтин
3 с. л. прясна мащерка
2 стръка праз
200 г сирене рикота
300 г печурки
6 яйца
125 мл сметана
1 с.л. галета
40 г пармезан
1/4 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. сол  

Начин на приготвяне:

Задушете праза и печурките в мазнина.

Подправете с мащерка и сол.

Разбийте 6 яйца със сметана, сол, мащерка и черен пипер.

Намазнете тава и я поръсете с галета. Изсипете задушените зеленчуци, рикота и яйчената смес.

Поръсете с пармезан и печете на 180 градуса за 30 минути.

Поднесете с прясна салата по избор.  

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Припомнете си още:
Картофена запеканка с шунка и кашкавал
Бърза вечеря – запеканка с печени чушки
Запеканка със спанак
Запеканка с извара
Шарена запеканка
Запечени сиренца със спанак и яйце

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти