Бавно задушени телешки ребра с пико де гайо

Вкус, който ни пренася в Мексико

0 от общо 0 гласа
150 мин.
Необходими продукти

900 г телешки ребра

2 ч.л. сол

1 глава лук

4 скилидки чесън

300 мл говежди бульон

200 мл вода

5 домата

2 дафинови листа

4 сушени люти чушки Анчо

1 ч.л. меласа

1 кумкуат, кора и сок

1 с.л. царевично брашно

репички

пресен лук

 

За пико де гайо:

1/2 глава лук

1 домат

1 лайм

1 зелена люта чушка Серано

4 стръка кориандър

сол

Начин на приготвяне:

1. Разтопете парче сланина от телешките ребра в тиган. Поръсете със сол телешките ребра и ги запечатайте от всички страни, до златистокафяво.

2. Прехвърлете запечатаните телешки ребра в тенджера под налягане. Изпечете за кратко сушените люти чушки анчо, за да добият пушен аромат. Накъсайте в тенджерата при месото. Добавете и нарязаните на ситно домати и лук, мексиканския риган и дафиновите листа. Настържете фино кората на кумкуата и изтискайте сока му. Добавете меласата, бульона и водата. Затворете тенджерата под налягане и гответе 2 часа.

3. За салцата смесете нарязаните на ситно лук, домати, люти чушки и кориандър. Изтискайте сока на лайма. Овкусете със сол и разбъркайте добре.

4. Изпуснете парата на тенджерата под налягане и я отворете. Извадете месото и го нарежете на парчета. Върнете тенджерата със соса на котлона и добавете брашното. Разбъркайте докато се сгъсти. След това го прецедете.

5. Сервирайте парчетата месо, поляти обилно със сос и поръсени с нарязани на тънки ивички репички и пресен лук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти