Създадено за Vegeta

Агнешка кавърма със спанак и пушен червен пипер

Хапнете я топла и задължително с чаша хубаво вино

0 от общо 0 гласа
300 мин.
Необходими продукти

За маринатата

киви - 1 бр 

лимони - 1 бр 

зехтин - 70 мл 

сух чесън - 1/2 ч.л.

сол на вкус

черен пипер на вкус

За кавърмата

агнешко месо или шилешко - 1 кг

лук - 4 глави

моркови - 2 бр 

спанак - 300 гр 

коприва - 300 гр

гъби - 200 гр

киселец - 2 връзки 

лапад - 2 връзки 

зелен лук - 2 връзки

олио - 70 мл 

сух чесън Vegeta - 1 ч.л.

пушен червен пипер Vegeta - 1 с.л. 

сол на вкус

черен пипер на вкус

Това е различна агнешка кавърма. Пролетна е, защото в нея има цяла палитра от пролетни зелении – спанак, коприва, лапад, киселец. За много хора те всички имат еднакъв вкус – на зелено. За ценителите на тези безценни дарове на природата обаче те са несравнимо богатство. Всяко от тези листа се отличава със свой специфичен вкус, сладост или пък тънка кисела нотка. Заедно в едно ястие те сътворяват истински зелен разкош. И много обичат агнешко.

Но листата съвсем не са всичко в рецептата. Това, което отличава тази агнешка кавърма от всяка друга, е пушеният червен пипер. За ястие с толкова много зеленолистни и без какъвто и да било сгъстител или друг плътен продукт, който да обедини всички продукти, пушеният червен пипер е перфектната тайна съставка. Той придава дълбочина и наситеност на вкуса, а деликатният опушен аромат пропива в месото и го прави невероятно вкусно.

Ястието остава почти изцяло само на мазнина. Количеството сос е съвсем оскъдно, само колкото да потопите залче-две хляб в него. Месцето е сочно и крехко. И тук ще ви подскажем, че можете да си направите нашата агнешка кавърма със спанак и пушен червен пипер не само с агнешко, но и с шилешко или пък телешко – каквото ви се иска и обичате. Добре е месото да има мазнинка, за да овкуси зелениите. Хапнете си кавърмата топла и задължително с чаша хубаво вино.

Наздраве и добър апетит!

Начин на приготвяне:

За маринатата

1. Нарежете месото на късчета, сложете го в купа и го мариновайте в нарязаното и намачкано киви, сока от лимона, зехтина, чесъна, черния пипер и сол на вкус.

2. Покрийте с домакинско фолио и оставете в хладилника за час и половина - два.

За кавърмата

1. Извадете месото от маринатата и го запържете в загрятото олио.

2. Извадете месото и в същата мазнина задушете почистения и нарязан на полумесеци лук и настърганите моркови. След като се задушат, добавете измития и нарязан на дребно зелен лук и гъбите. След няколко минути прибавете последователно нарязания на едро спанак, копривата, киселеца и лапада.

3. Върнете месото при тях, овкусете с червения пушен пипер на Vegeta, черния пипер, сухия чесън и солта, разбъркайте и оставете на умерен огън да къкри около 1 час и половина или до готовност.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти