Мармалад, който вероятно не сте опитвали

От маслини

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

300 г маслини „Каламата“
150 г зелени маслини
270 г захар
80 г мед
1 ябълка
1 лимон

Начин на приготвяне:

Маслините се слагат в касерола, заливат се със студена вода и се кипват.

Варят се 1 минута и след това се отцеждат.

Това се прави още два пъти, за да се обезсолят добре.

Захарта се смесва с 350 мл. вода и лимона, нарязан на много тънко.

Кипва се и се готви 10–12 минути.

Течността се прецежда, а лимоните се притискат добре, за да се изцедят.

Маслините се смесват със сиропа, меда и обелената и нарязана на кубчета ябълка.

Сместа се вари 15–20 минути, охлажда се и се пюрира на едро.

Поднася се с хляб и сирене.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Мезе за мастика
Вкусна паста с маслини и червено песто
Как да обезсолим маслини
Тайните на маслините
Маслини - от дълбоката древност до наши дни

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти