Как да обезсолим маслини

Няколко полезни съвета

Време за дегустация
Снимка: Thinkstock
1 от общо 1 гласа

За да не станат сухи обезсолените маслини, те се надупчват с вилица на 2-3 места. Слагат се в съд, заливат се с вряла вода и се оставят да престоят една нощ.

Някои хора предпочитат след този процес да съхраняват маслините в буркан или съд с капаче, пълен с вода, в хладилника.

Ако маслините са с високо съдържание на натрий и са прекалено солени, след обезсоляването с вода се заливат със зехтин или олио и така се съхраняват в хладилника.

Олиото и зехтинът от маслините могат да се използват многократно след това и за следващи дози маслини. Освен това мазнината се овкусява прекрасно от маслините и може да я добавим към салати.

За доброто съхранение на маслините може да се приготви и марината, позволяваща тяхното консумиране в продължение на месеци.

Необходими продукти за 250 г маслини:
1 с.л. сух босилек
2 с.л. ябълков оцет
4 с.л. зехтин


Начин на приготвяне:
След процеса на обезсоляване с вода маслините се отцеждат от течността. В съда, в който ще се съхраняват, се изсипват последователно босилекът, оцетът и зехтинът. Капачката се поставя и се завинтва здраво.

Разклащаме съда енергично около 20 секунди, докато босилекът покрие всичко, а оцетът и зехтинът се смесят добре. Маслините се съхраняват в маринатата и в хладилник, докато не ги изядем.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти