Шоколадово брауни

За идеален завършек добавете топка сладолед

5 от общо 2 гласа
45 мин.
Необходими продукти

160 г безсолно масло

320 г качествен натурален шоколад

140 г фина захар

140 г мека кафява захар

4 яйца

1/2 ч.л. ванилова паста

110 г брашно

1/2 ч.л. бакпулвер

20 г холандско какао

щипка сол

125 г качествен млечен шоколад, чипс

125 г качествен натурален шоколад, чипс

Начин на приготвяне:

1. Начупете шоколада, а маслото нарежете на кубчета. Сложете ги в стъклена купа и разтопете на водна баня, като разбърквате бавно, докато се разтопят.

2. В друга голяма купа разбийте яйцата с двата вида захар и ваниловата паста. Добавете шоколадовата смес и разбъркайте до хомогенност.

3. Добавете пресятите сухи съставки - брашно, какао, бакпулвер и сол. Разбъркайте до хомогенност.

4. Накрая добавете двата вида шоколадов чипс и разбъркайте.

5. Разделете сместа по равно в две квадратни форми (16х16 см), постлани с хартия за печене. Печете браунито в предварително загрята фурна на 170 градуса в продължение на 25 минути. Сладкишът трябва да е стегнат и еластичен на пипане отгоре, а отвътре - мек.

6. След като браунито изстине леко, извадете го от формата и отрежете неравните краища от всички страни. След това го нарежете на еднакви квадратни парчета.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти