Шоколадови спагети с печени лешници и ганаш от бял шоколад

Десерт, с който ще впечатлите

5 от общо 1 гласа
180 мин.
Необходими продукти

80 г печени лешници

150 г безсолно масло

 

За пастата:

200 г брашно тип 00

50 г семолина

2 жълтъка

2 яйца

50 г натурален шоколад (70% какао)

15 г какао

 

За ганаша:

150 г бял шоколад

250 г пълномаслена течна сметана

Начин на приготвяне:

1. За ганаша от бял шоколад нарежете на ситно белия шоколад и го сипете в купа. Загрейте сметаната почти до кипване и залейте шоколада с нея. Разбъркайте с шпатула докато шоколадът се разтопи и сместа стане гладка и лъскава.

2. За пастата пресейте брашното в голяма купа и добавете семолината. Пресейте какаото и разбъркайте с помощта на миксер. Добавете двата  жълтъка и разбийте докато се абсорбират. След това добавете и двете цели яйца и разбъркайте отново. Накрая добавете предварително разтопения на водна баня натурален шоколад. Бъркайте в продължение на 5 минути. Извадете тестото върху набрашнен плот и го омесете леко. Оформете на диск, увийте в прозрачно фолио и поставете в хладилник за 30 минути.

3. Разстелете леко с ръце тестото и го пуснете през машина за паста, на най-широкия размер. Прегънете тестото и пуснете отново. Продължете докато получите тънка и дълга лента. Оформете спагети с помощта на уред за паста, наречен китара. Измерете дължината на китарата и отрежете парче от тестото със същия размер. Поставете тестото върху струните и с помощта на точилка притиснете леко към тях. Така ще получите тънки спагети.

4. Пуснете шоколадовите спагети в тенджера с вряща подсолена вода и гответе докато пастата изплува на повърхността или до готовност.

5. В тиган разтопете маслото на умерен огън до получаването на златистокафяв цвят. Добавете сварената паста заедно с малко вода от варенето. Разтръскайте за 1-2 минути.

6. На дъното на чиния разстелете малко ганаш от бял шоколад. С помощта  на голяма вилица и черпак намотайте спагети и ги прехвърлете в чинията. Поръсете с начукани на едро печени лешници. Поръсете още ганаш. Украсете с листенца мента. Накрая поръсете с настърган натурален шоколад.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти