Шоколадови хрупкави сърца

Бисквити с ядки

Шоколадови хрупкави сърца
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

С тази рецепта имате възможността да създадете собствен шоколадов специалитет с чудесен класически вкус и ефектен вид. Забравете притесненията за работата с шоколад и се впуснете в това сладко приключение.

Необходими продукти за 20 броя:

350 г млечен шоколад, начупен на парчета
45 г масло
125 мл сметана
100 г препечени и обелени бадеми
100 г препечени лешници или орехи
100 г захар

Начин на приготвяне:
Захарта се слага в тиган и се разтопява на светъл карамел. Прибавят се лешниците, разбъркват се добре и сместа се изсипва върху хартия за печене. Когато карамелът се стегне, се начупва на парчета и се смила с кухненски робот или се счуква.

Сметаната се слага да заври, прибавят се шоколадът и маслото, разбърква се, докато стане гладка. Когато изстине, се слагат бадемите и карамелът с лешниците. Сместа се изсипва във форма на пласт от 1 см да стегне за 30 мин. в хладилника. След това се изрязват сърца с помощта на нагорещена формичка.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Лимонени сладки в 3 стъпки

Бързи сладки с бадеми

Бързи сладки с шоколад

Сладки с шоколадов чипс и портокал

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти