Постен пай с тиква

Симпатични, вкусни и тиквени

0 от общо 0 гласа
80 мин.
Необходими продукти

за тестото:
150 г брашно
90 г кокосово масло
1/4 ч. л. сол
за плънката:
500 г тиква (обелена)
50 г кафява захар „Мусковадо“
20 г кокосово масло
80 мл бадемово мляко
50 мл кленов сироп
2 1/2 с. л. царевично нишесте
1 щипка индийско орехче
1 щипка джинджифил
1 щипка канела

Начин на приготвяне:

Тиквата се реже на кубчета и се запича в загрята на 180 градуса фурната, с вентилатор, докато омекне – около 40 минути. 

След това се пюрира с бадемовото мляко, захарта, кленовия сироп, кокосовото масло, канелата, джинджифила, индийското орехче и нишестето. 

Брашното и маслото се претриват с пръсти, докато се образуват трохи. Прибавя се солта, наливат се 3–4 с. л. студена вода и се разбърква. 

Полученото тесто се разточва на кора, от която се изрязват 8 кръгчета. 

Поставят се във форма за мъфини и се пълнят с тиквеното пюре. 

Пекат се 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. 

Охлаждат се и се поднасят.

Вижте още страхотни идеи за десерт:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Откъде си купувате козметика най-често?

Абонамент