Постен пай с тиква

Симпатични, вкусни и тиквени

0 от общо 0 гласа
80 мин.
Необходими продукти

за тестото:
150 г брашно
90 г кокосово масло
1/4 ч. л. сол
за плънката:
500 г тиква (обелена)
50 г кафява захар „Мусковадо“
20 г кокосово масло
80 мл бадемово мляко
50 мл кленов сироп
2 1/2 с. л. царевично нишесте
1 щипка индийско орехче
1 щипка джинджифил
1 щипка канела

Начин на приготвяне:

Тиквата се реже на кубчета и се запича в загрята на 180 градуса фурната, с вентилатор, докато омекне – около 40 минути. 

След това се пюрира с бадемовото мляко, захарта, кленовия сироп, кокосовото масло, канелата, джинджифила, индийското орехче и нишестето. 

Брашното и маслото се претриват с пръсти, докато се образуват трохи. Прибавя се солта, наливат се 3–4 с. л. студена вода и се разбърква. 

Полученото тесто се разточва на кора, от която се изрязват 8 кръгчета. 

Поставят се във форма за мъфини и се пълнят с тиквеното пюре. 

Пекат се 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. 

Охлаждат се и се поднасят.

Вижте още страхотни идеи за десерт:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Какъв подарък бихте искали за Коледа?

Абонамент