Сладкиш с круши и кестени

Есенна наслада

5 от общо 1 гласа
80 мин.
Необходими продукти

4 средно големи круши
200 г кестени
200 г синьо сирене
50 г краве масло
2 стръка мащерка
3 с. л. мед
сол и черен пипер на вкус
за тестото:
200 г брашно
125 г краве масло
50 г ръжено брашно
1 стрък розмарин
1 ч. л. сол

Начин на приготвяне:

Розмаринът се наситнява, а маслото се нарязва на кубчета. 

Двата вида брашно, солта и розмаринът се разбъркват, добавя се маслото и се претрива с ръце, така че да се получат трохи. 

Сипват се 2–3 с. л. студена вода и се разбърква. Тестото се оформя като диск и се завива с фолио за свежо съхранение. Прибира се в хладилник за 30 минути. 

Кестените се цепват на кръст в основата и се пекат 15–20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. 

Обелват се, докато са още топли и се накълцват на едро. 

Крушите се обелват и се почистват от семките. Режат се на сравнително тънки парчета по дължина. 

Маслото се разтопява в съда, в който ще се пече тартът. В него се слагат първо крушите, които се готвят, докато леко омекнат. След това се подреждат ветрилообразно. 

Върху тях се поръсват накълцаните кестени, натрошеното сирене, накълцаната мащерка, меда, сол и черен пипер. 

Тестото се разточва, слага се най-отгоре, като се подпъхва отстрани. 

Тартът се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до златисто – 30 минути. 

След като се извади, се обръща.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти