Печена „Аляска“ с малиново сорбе

Фламбирано сладко изкушение

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
1/2 доза малиново сорбе
130 г бял шоколад
100 г краве масло
100 г брашно
70 г пудра захар
100 мл прясно мляко
1 яйце
1 ч. л. бакпулвер

за белтъците:
150 г захар
3 белтъка
1 ванилия

Начин на приготвяне:

Шоколадът и маслото за блата се разтопяват на водна баня, като се налива и прясното мляко. Разбърква се добре и се дърпа от котлона. 

Прибавя се яйцето, разбърква се, сипват се брашното, пудрата захар и бакпулверът и отново се разбърква. 

Тестото се прехвърля в тава, предварително намазана с масло и поръсена с брашно. 

Блатът се пече в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до готовност – около 20 минути. 

Оставя се да се охлади и след това от него, с помощта на ринг, се изрязват кръгове. Ако са прекалено дебели, се разполовяват. 

Белтъците, ванилията и захарта се разбиват в купа, докато се получи сняг. Прехвърля се в пош. 

С лъжица за сладолед се загребва от малиновото сорбе и топката се поставя върху кръг от тестото. 

С помощта на поша белтъкът се разпределя отгоре, така че да покрие сорбето и основата. 

Кората от белтъци се карамелизира с горелка. 

Преди поднасяне по желание се напръсква с портокалов ликьор и се фламбира. 

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Още рецепти за торта:

Лека плодова торта
Неделна торта без печене
Малка ягодова торта
Как да направим шоколадова торта за една минута
Палачинкова торта
Виенска торта за шокоманиаци

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти