Мъфини с лимон

Сладка вкусова терапия

4.5 от общо 2 гласа
50 мин.
Необходими продукти

брашно - 300 гр

захар - 300 гр

кисело мляко - 200 гр

олио - 100 мл

яйца - 3 бр.

лимони - 1 бр.

бакпулвер 10 грама - 1 пакетче

ванилов екстракт - 1 ч.л.

Нежният естествен аромат на лимони е като терапия за успокоение, а вкусът на тези мъфини с лимон е вълшебен, защото рецептата на Mate Kitchen разчита само на лимоновата кора и лимоновия сок. Лимонова есенция би наситила вкуса, но и ще му придаде усещане за прекаленост, каквато не се търси тук.

Обичаме лимоновите мъфини и сладкишите с цитрусови плодове заради неповторимата свежест, която носят, категорични са кулинарите на Mate Kitchen. Плодовете се вписват чудесно в студените месеци заради аромата, който традиционно свързваме с коледните празници. През лятото пък ни дават усещането за лекота във всяка хапка. Допълват с вкус галещата топлина от слънчевите лъчи и ни приканват да се отпуснем и да се наслаждаваме на момента бавно и без напрежение.

За тези мъфини с лимон не ви е нужна глазура, твърдят кулинарите на Mate Kitchen. Кексчетата имат разкошна хрупкава коричка и ще бъде грехота да я покриете с крем, дори и да е най-кадифено съвършеният на света. Няма да добавите кой знае колко към вкусовото изживяване - вместо това ще спестите от насладата да отхапете от кексчето и лимоновата сладост на коричката да насити сетивата ви. По-добра идея е да поднесете свежите мъфини с лимонада, домашен сироп или студен чай вместо с традиционната кофеинова напитка.

Начин на приготвяне:

 

1. Измийте лимона много добре. Настържете кората, а сока изцедете.

2. Разбийте яйцата със захарта, докато сместа стане светла.

3. Постепенно налейте олиото, а след него добавете киселото мляко, лимоновата кора и сока. Разбийте всичко много добре и прибавете ванилията и бакпулвера.

4. Разбъркайте много добре, след което прибавете брашното на порции и разбивайте до пълното му усвояване.

5. Загрейте фурната на 180-190 градуса и разпределете тестото в тавичка за мъфини. Във всяко гнездо сложете хартиена формичка.

6. Печете лимоновите мъфини около 20-25 минути.

Внимание: Съдържа яйца, брашно и кисело мляко, които могат да предизвикат алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти