Любимите великденски локумки на Мари Константин

Обичана бабина рецепта

0 от общо 0 гласа
40 мин.
Необходими продукти

300 г брашно
1 п. локум
150 г краве масло
1/2 лимон
130 г пудра захар
1 ч.л. ванилия
1 ч.л. сода за хляб

Първи гост във втория VIP сезон на кулинарната уеб поредица „Хапка“ е очарователната Мари Константин.

И, тъй като Великден вече е зад ъгъла, тя реши да ни приготви любимата си рецепта, свързана с празника, а именно – великденски локумки.

Мари ни издава, че рецептата е на прабаба ѝ, която се е славела с това, че е била изключително гостоприемна и във всяка стая от къщата ѝ е имало сладкиш, когато  посрещала гостите си!

Нарежете локума на дребни парченца. Смесете маслото с пудрата захар. Прибавете сока от половин лимон, лъжичка сода за хляб и ванилия. Размесете с брашно и малко вода до получаване на гладко и лепкаво тесто.

Охладете за половин час и оформете малки сладки. Поставете парченце локум върху всяка сладка. След 40 минути във фурната сладките са готови.

Всяка сряда в новите епизоди на шоуто популярни личности ще слагат престилките, за да сготвят любимите си кулинарни изкушения, да разкажат защо те са специални за тях и не на последно място – как се приготвят стъпка по стъпка.

Други рецепти:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Каква суперсила би искала да притежаваш?

Оферти