Една различна рецепта за грис халва

От индийската кухня

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

3 зелени ябълки
100 г грис от твърда пшеница (семолина)
160 г кафява захар „Демерара“
80 г пречистено краве масло „Гхи“
50 г тъмни стафиди
50 г сурово кашу
2 щипки кардамон на прах

Начин на приготвяне:

Кашуто и стафидите се запържват в пречистеното масло.

Сипва се грисът и се пържи, докато грисът стане със златист цвят и приятен аромат.

Добавя се захарта и се наливат 450 мл вода. Слагат се почистените и нарязани на малки кубчета ябълки, и се готви, като се бърка непрекъснато – трябва да се получи много гъста смес.

Накрая се овкусява с кардамона.

Сместа се разпределя в силиконови форми. Оставя се в хладилник, за да стегне добре.

Изважда се от формите и се сервира.  

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти:

Десерт от детската градина
7 рецепти за постни десерти

Сурово брауни
Ястия, които са по-вкусни на следващия ден
Рецепти само с три продукта
Брауни с червено цвекло
Здравословни, шоколадови бонбони

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти