Десерт, от който трудно ще изядете само едно парче

Шоколадов тарт, поръсен обилно с какао

1 от общо 1 гласа

Необходими продукти:

1 пакет бутертесто (400 г)
200 г черен шоколад
150 г течен шоколад
100 г краве масло
80 г пудра захар
50 мл крем ликьор
3 жълтъка
какао за поръсване

Начин на приготвяне:

Бутертестото се разточва и се поставя във форма за тарт.

Покрива се с пергаментова хартия, върху която се поръсва морска сол, за да не се деформира тестото по време на печене.

Пече се 10–12 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.

Солта и хартията се отстраняват.

Тестото се охлажда и се намазва с течния шоколад.

Черният шоколад и маслото се разтопяват. Добавят се пудрата захар, ликьорът и жълтъците.

Сместа се изсипва върху основата.

Сладкишът се пече около 20–25 минути в загрята на 180 градуса фурна.

Сервира се охладен, поръсен с какао.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Кекс с тахан, сусам и мляко

Двойношоколадов кекс с цял портокал

Бърз кекс с кисело мляко

Ароматен кекс с индийско орехче

Шоколадов кекс с банани

Бисквити от кекс

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти