Създадено за Olympus

Чийзкейк със заквасена сметана

С богат млечен вкус

5 от общо 1 гласа
Необходими продукти

какаови бисквити - 250 гр

Olympus краве масло - 125 гр

Olympus крема сирене - 400 гр

Olympus сладкарска сметана - 300 мл

заквасена сметана - 500 гр

натурален шоколад - 50 гр

захар - 1 кафена чаша

вода - 3 с.л.

желатин - 10 гр

какао - 1 с.л.

Чийзкейк със заквасена сметана? Точно така! Не с маскарпоне, а с нежен крем с богат млечен вкус, направен от крема сирене и два вида сметана. По-леко, по-свежо и, не на последно място, по-изгодно. А освен това можете да си отрежете по-голямо парче, без да се притеснявате, че ще ви заболи коремът!

А че ще искате повече от този чийзкейк със заквасена сметана, е повече от сигурно. Ще ви допадне особено много, ако не сте от почитателите на твърде сладкото. Захарта в рецептата е малко, но пак тя се компенсира от сладостта на сметаната и сиренето. Разбира се, ако не ви е достатъчно, може да добавите още или пък да компенсирате с по-сладка декорация.

Ние избрахме да поднесем нашия чийзкейк със заквасена сметана, поръсен с какао и черен шоколад. Винаги обаче можете да го украсите със сладко по ваш вкус или пък с пресни плодове. За да не потъмняват, ги намажете с желатин или сиропа от светъл конфитюр. А после проявете търпение, защото му трябват няколко часа в хладилника, за да стегне желатинът. Когато бавните часове изтекат, си направете чаша от любимата топла напитка, отрежете си голямо парче и се насладете на всяка хапка.

Да ви е сладко!

*От близо 15 години марката OLYMPUS предлага качество и сигурност на българския потребител със своите млечни продукти. Освен със своето прясно мляко, в чиято категория са един от лидерите на пазара, OLYMPUS е част от потребителската кошница и с висококачествените си продукти от краве, козе и овче мляко. Като експерти по добрия вкус и качеството от OLYMPUS непрестанно разширяват портфолиото си от разнообразни, здравословни и автентични продукти, на които потребителите могат да имат доверие. 

Начин на приготвяне:

1. Натрошете бисквитите в блендер докато станат на дребни трохи. Смесете ги с разтопеното масло и водата. Месете докато получите гладко тесто.

2. От тестото разточете кръгла кора и я разстелете, така че да покрие дъното на форма за торта с подвижен ринг. На дъното на формата поставете хартия за печене и разположете бисквитената кора.

3. Изпечете кората при 180 градуса за 20 минути. Извадете я от фурната и оставете да се охлади.

4. B дълбока купа разбийте с миксер течната сметана и захарта до получаването на гъст крем. Към него добавете сиренето и заквасената сметана. Разбъркайте сместа много добре с лъжица.

5. Разтворете желатина във вода и след това го разтопете на водна баня според указанията на опаковката. Прибавете го към сместа и разбъркайте.

6. Получената смес изсипете във формата за торта, загладете и приберете в хладилника за няколко часа да стегне.

7. Поднесете чийзкейка, поръсен с какао и настърган шоколад.

Внимание: Съдържа заквасена сметана, какови бисквити, натурален шоколад, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти