Бисквитени пръчици с шоколадова глазура

Чудесна компания на следобедното ви кафе

4 от общо 5 гласа
45 мин.
Необходими продукти

брашно - 150 гр

царевично нишесте - 75 гр 

пудра захар - 50 гр 

масло омекнало - 180 гр

сол - 1 щипка

ванилов екстракт - 1/2 ч.л. 

натурален шоколад начупен на едри парчета - 60 гр 

Ароматните бисквитени пръчици с шоколадова глазура са за онези моменти, в които ви се иска да хапнете нещо сладко и хрупкаво, но се чудите какво да е то. Да е от тесто, да ухае на ванилия, да има и шоколад, но не много, за да не прекаляваме… Да е домашно, защото от купените сладкиши вече ви е дотегнало. Тази рецепта на Mate Kitchen ще ви стане любима, готови сме да се обзаложим. 

Макар да звучат засукано – бисквитени пръчици с шоколадова глазура – те всъщност се приготвят изключително лесно. Омесвате си маслено тесто, шприцовате го и печете. Съветът на нашия кулинар Георги Николов е да ги шприцовате директно в тавата, в която ще ги печете. По този начин не рискувате да развалите формата им, когато ги местите от плота в тавичката.

И нещо важно за печенето на вашите бисквитени пръчици. Когато ги шприцовате, оставяйте по около 5 см разстояние между тях, защото се отпускат леко настрани и няма да искате да залепнат една за друга. Печете ги в предварително загрята на 180 градуса фурна за не повече от 12 до 15 минути. Готови са, когато станат златисти на цвят и твърди на пипане. Не се разсейвайте с други задачи, за да не ги изпуснете и да се препекат.

След като изстинат, ваниловите бисквитени пръчици ще правят чудесна компания на следобедното ви кафе.

Начин на приготвяне:

1. Смесете брашното, царевичното нишесте и солта.

2. Сложете в голяма купа омекналото масло, пудрата захар и ванилията и разбийте с миксер докато сместа стане пухкава. Намалете скоростта и добавете на части сухата смес.

3. Прехвърлете тестото в шприц със заострен накрайник с диаметър 1 см и шприцовайте ленти с дължина 7 см в тава, покрита с хартия за печене. Шприцовайте лентите на 5 см разстояние една от друга.

4. Печете пръчиците в предварително загрята на 180 градуса фурна за 12-15 минути или докато станат твърди на пипане.

5. Извадете бисквитите от фурната, сложете ги върху метална решетка и ги оставете да изстинат.

6. Разтопете шоколада на водна баня, след това го сложете в найлоново пликче, отрежете ъгълчето и направете върху бисквитите диагонални шарки. Оставете ги да изстинат напълно и шоколадът да се стегне, преди да ги поднесете.

Внимание: Съдържа брашно, масло и натурален шоколад, които могат да предизвикат алергични реакции.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти