Пълнени домати

С извара и аншоа

1 от общо 1 гласа
Необходими продукти
  • 4 средно големи домата
  • 400 г овча извара
  • 50 г галета
  • 2  яйца
  • 50 г филенца аншоа
  • 50 г каперси
  • сол и черен пипер
  • смляно индийско орехче
  • зехтин

Начин на приготвяне:

Изрежете капачета на доматите и ги запазете. Издълбайте вътрешността на доматите с лъжица.

Почистете доматите, осолете ги леко отвътре. Обърнете ги и ги оставете да се отцедят за 30 минути.

Смесете изварата, яйцата, осолената аншоа, каперсите и галетата и ги разбъркайте добре с помощта на шпатула. Овкусете с прясно смлян черен пипер и индийско орехче.

Напълнете доматите със сместа.

Подредете ги в тавичка и ги поръсете с малко галета. Отстрани поставете капачетата. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15-18 минути.

Сервирайте печените пълнени домати, като поставите на всеки капачето. Гарнирайте с листенце босилек.

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти