Как да стерилизираме домати

Работещи съвети

Из бабините тефтери
Снимка: Thinkstock
1 от общо 1 гласа

Стерилизирани белени домати

Необходими продукти:
5 кг узрели домати
5 листа от керевиз
3 глави лук
сол

Начин на приготвяне:
Избирате първо по-меките домати и ги нарязвате на четвъртинки. След това ги посолете и ги сложете на котлона в подходящ съд да се задушат. Към тях трябва да добавите лука, нарязан на ситно, както и листата от керевиз. Оставете ги за десетина минути на котлона, след което ги намачкайте, за да станат на пюре.

Останалите домати трябва да обелите, а това най-лесно става, ако ги бланширате. Сложете ги за няколко секунди във вряла вода, след което ги извадете и ги намокрете със студена вода. По този начин обелването става много лесно.

След това ги нареждате плътно в подходящи буркани и ги заливате с горещото доматено пюре – течността трябва да стигне на 1 см под ръба на буркана. Затворете с капачки и стерилизирайте за около 15-20 минути.

Ако не обичате керевиз или не ви се струва подходяща подправка, можете да я замените с магданоз. Ако слагате от него, не е необходимо да го задушавате заедно с лука и доматите.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти