Корейски пелмени

Вкусно ястие от Изтока

1 от общо 2 гласа
30 мин.
Необходими продукти

400 г свинска кайма

1 бр. пилешки гърди без кожа

200 г тофу

1 с.л. корейска пикантна паста от чушки (гочуджанг)

1 скилидка чесън

1 червена дълга люта чушка

1/2 връзка кориандър

сол и черен пипер

1 пакет кори уонтон

За дресинга:

2 с.л. соев сос лайт

2 с.л. черен оцет

1 ч.л. запечен сусам

1 с.л. мирин

За сервиране:

1 червена дълга люта чушка

1 стрък пресен лук

запечен сусам

пържен лук

Начин на приготвяне:

1. За пълнежа в купа сипете свинската кайма. Нарежете пилешките гърди  на кубчета и ги добавете и тях. Сиренето тофу нарежете на малки кубчета. Обелените скилидки чесън нарежете на тънки пръчици. Смесете всичко в купата. Добавете и нарязани на едро листа кориандър и малко от зелената част на стрък пресен лук, нарязана на кръгчета. Овкусете със сол и черен пипер и омесете сместа много добре.

2. Намажете краищата на кръгчетата от тесто с вода. По средата сложете 1 ч.л. от пълнежа и прегънете на две. С пръсти притиснете по краищата. Напълнете и оформете по този начин и останалите кръгчета тесто.

3. Варете кнедлите на порции в голяма тенджера с вряща подсолена вода докато изплуват на повърхността. Извадете готовите с решетеста лъжица.

4. В купа смесете всички съставки за дресинга и разбъркайте много добре.

5. В дълбока чиния сложете 7-8 пелмени и ги полейте обилно с дресинг. Поръсете с кръгчета пресен лук, люта чушка и листа кориандър.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти