От депресия до нарцисизъм: Какво разкрива за теб профилът ти в социалните мрежи

g
Снимка: iStock

Това, което публикувате онлайн, и начинът, по който използвате социални платформи като Facebook и Instagram, може да каже много за вас. Всъщност редица проучвания разкриват връзката между социалните медии с психичното здраве, благосъстоянието, интелектуалния капацитет и др.

Докато социалните платформи помогнаха да направим света по-свързан, те създадоха и редица нови предизвикателства. Например, скорошно изследване установи, че хората, които често сърфират в Instagram, са по-склонни да показват признаци на депресия, отколкото други. Друго проучване установи, че тези, които посочват какви са религиозните им убеждания във Facebook, са склонни да използват по-положителен език в платформата.

f
Снимка: iStock

Мястото, на което се стремим да се представим в най-благоприятната ни светлина, всъщност може да разкрие някои неща за нас, които не ни харесват. 

От емоциите ни, през религията до диетата ни - социалните медии засягат почти всеки аспект от живота ни и вашето онлайн поведение разкрива много повече за вас, отколкото вероятно сте предполагали.

Ето няколко неща, които вашият профил в социалните мрежи издава за вас:

Какво разкрива за теб профилът ти в социалните мрежи

edna рожден ден една
Снимка: Edna.bg/Istock

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти