Защо не трябва да се усмихваш на снимките си в участъка?

полицейски кадър полиция арест
Снимка: iStock

Виждали сме как ги правят по филмите, но замисляли ли сте се някога защо човек не бива да се усмихва на снимките след арест? Може да ви се струва като нещо, което се подразбира, но в случай че никой не ви е казвал конкретната причина, няколко интернет потребители имат отговора.

В TikTok например стана вайръл видео, в което @SherifElSahly дава пример с подсъдима за убийство, която е широко усмихната на кадъра си в полицейския участък. „Представете си, че тази снимка е показана в съда пред заседателите“, отбелязва той.

@sherifelsahly I bet she regretted smiling in her mugshot😳#sherifelsahly ♬ Blade Runner 2049 - Synthwave Goose

Същата жена е посочена и във видеото на адвокат, който в YouTube профила си @AttorneyPish пита: „Това изглежда ли ви като жена, която съжалява за извършеното престъпление?“

Той обяснява още: „Съдебните заседатели ще ви намразят напълно...между другото, тази жена е действителен човек и е осъдена на 11 години затвор.“

Негов колега, с профил @AttorneyTom в YouTube, споделя, че се е почувствал длъжен да направи видео, след като е чул лош съвет по радиото. Слушателите са били призовани да се усмихват на снимките си в полицията, защото това „остава в интернет завинаги“.

„Това е най-лошият съвет, който съм чувал и нека ви кажа защо“, коментира той преди да си направи примерна полицейска снимка, на която се усмихва. Той е на същото мнение: „Това прилича ли на някого, който съжалява? Който изпитва угризения за това, което току-що е направил? Въпреки факта, че може да е убил или ранил някого? Не. Той се усмихва.

„Ето защо има значение. Ето защо ние търсим максималната присъда“, категоричен е той.

Том приканва последователите си да изпратят това видео на свой приятел, който е най-вероятно да бъде арестуван – не е зле и вие да го направите. Така ще бъдете по-подготвени, за разлика от някои знаменитости. Макар и с по-дребни провинения, някои от тях те очевидно не са знаели за този съвет.

Вижте полицейски снимки на популярни личности в галерията тук:

Снимки на знаменитости от полицията и затвора

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти