Отглеждайте тези две растения у дома, за да устоите на вирусите!

Всички търсим допълнителни начини да защитим себе си и близките си от инфекция. Някои обикновени стайни растения могат да помогнат в това, пише Vesti.bg по информация от БГНЕС, като не само освежават интериора, но и благодарение на летливите и етеричните масла са в състояние да почистят въздуха от уличен прах, патогенни бактерии и дори вируси.

Пеларгониумът, по-познат като мушкато, има основателна причина да е обитател на первазите на нашите баби. Това класическо стайно растение не само ще ви зарадва през топлите дни с обилен цъфтеж, но и ще помогне за защитата на семейството ви от вируси и патогенни бактерии.

Смята се, че мушкатото с червени цветове има максимални лечебни свойства, но белите, лилавите и розовите видове не по-лошо се справят със задачите за почистване на въздуха в помещението.

Трите най-добри билки срещу вируси

Веществата, секретирани от растението, са толкова ефективни, че предпазват от стрептококи, стафилококи, грипни вируси и различни бактерии, които причиняват остри респираторни инфекции.

„Гераниумът е едно от най-непретенциозните и жизнени растения, през зимата се чувства чудесно в нашите апартаменти с прегрял въздух, а през лятото саксиите могат спокойно да се прехвърлят на балкона. Грижата за него е много проста, дори новак може да се справи. Основното е да поставите растението на добре осветено място и редовно, но умерено да го поливате“, съветват ботаници.

Как да спрем вирустите - съвети за по-здрава имунна система

Като бонус, етеричните масла на мушкатото имат успокояващ ефект и помагат в борбата със стреса и безсънието, така че спалнята е идеалното място за него.

Сушените дафинови листа, една от най-популярните подправки, могат да се намерят в почти всяка кухня. Живото лаврово дръвче притежава не само отлични кулинарни характеристики, но и не по-малко изключителни лечебни свойства. Поради високото съдържание на фитонциди, танини и микроелементи това благородно растение има мощно укрепващо действие върху имунната система.

растения
Снимка: iStock

Лавровото дърво има изразени противовъзпалителен и антибактериален ефект, заради което често се нарича естествен антибиотик.

Летливите му етерични масла успешно се справят не само с бактерии и вируси, които причиняват настинки, но дори убиват туберкулозния бацил. Лавров храст често се поставя в детска стая за профилактика на сезонни вирусни заболявания и особено на остри респираторни инфекции.

Да пречистим тялото си с дафинов лист

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти