Том Ханкс спасява войници, Шакира ни дава хапче за настроение и още (Плейлистът на Edna #10)

Том Ханкс
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я и ежеседмичната доза парчета и трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Пуснете си ги и вие!

МУЗИКА

Сутрешен бунт

След поредица от сингли, които започнаха още през лятото, рок сестрите от HAIM обявиха третия си студиен албум. Новината за “Women In Music Pt. III” дойде заедно с новата им песен “The Steps”, в което Даниел, Есте и Алана пеят за непреодолимите различия в edna връзка. Във видеото, режисирано от Пол Томас Андерсън, момичетата се отдават на бъркотията в живота си, която проличава, докато се приготвят за деня.

Латино бягство

Вече нямаме търпение за по-топло време, затова и новото регетон парче на Шакира ни действа освежаващо. “Me Gusta” включва мотиви от класиката на Inner Circle – „Sweat“, и е съвместно с пуерториканския рапър Anuel AA. В текста на песента той и Шакира са двойка, за която рутината се оказва проблем, макар и това да не си личи съвсем в пъстрия екзотичен клип.

Останки от edna любов

Новият сингъл на Графа звучи като лична изповед, но той уверява, че историята няма общо с живота му. „Фалшиви струни“ е драматична балада, която разказва за надделяващата ревност и гордост в отношенията на двама души. Клипът ни потапя в настроението с мрачна, но модерна атмосфера и не пропуска да напомни за предстоящия концерт на Графа на стадион Българска армия на 10 юни.

КИНО

В свои води

Две десетилетия след „Спасяването на редник Раъйн“ Том Ханкс отново се завръща към Втората световна война. Този път е в ролята на капитан Ернест Краус, който трябва да преведе десетки междунарони кораби на Съюза през Атлантически океан, преследвани от нацистите. Филмът “Greyhound” („Хрътка“) е по действителен случай и се основава на романа от 1955 г. „Добрият пастир“, сценарият е на самия Ханкс, а резултатът ще можем да гледаме през юни.

Между Земята и Космоса

Ева Грийн е звездата в драмата “Proxima”, а според кртиците нейното изпълнение компенсира за трудното изразяване на темите във филма. Френската лента проследява героинята ѝ Сара Лоро като единствена жена в мисия на Международната космическа станция. За престоя си там трябва да подготви и своята дъщеря Стела, докато нейни колеги продължават да я подценяват.

Към други измерения

Едва ли в началото на миналия век писателката Франсис Бърнет е смятала, че романът ѝ може да оживее по толкова живописен начин. Новата едноименна екранизация на „Тайната градина“ излиза през април, но действието е изместено няколко десетилетия по-късно – през 40-те години, когато след смъртта на семейството си Мери (Дикси Егерикс) е изпратена при своя чичо Арчибалд (Колин Фърт). Край имението му тя прави неочаквано откритие, което показва и на болния си братовчед, докато малкото момиче ще опита да промени роднините в новия си дом.

ОЩЕ

Нов шанс

След като стана ясно, че България се завръща в „Евровизия“ тази година, а страната ни ще представя Виктория Георгиева, зачакахме с надежда песента, която ще чуе цял свят. Тя се казва “Tears Getting Sober”, а въпреки мрачния си клип звучи нежно и носи послание за справяне с болката. Дори и да са несъзнателни, музикалните прилики с Били Айлиш се усещат, но се надяваме това да бъде плюс в оценките на държавите.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти