Лейди Гага отива на нова планета, Джуди Денч прави фатална грешка и още (Плейлистът на Edna #9)

Лейди Гага
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Добре дошли в Плейлиста на Edna с новото от музиката, киното и шоубизнеса от изминалата седмица, на което си струва да натиснете Play ►.

МУЗИКА

Ярко завръщане

След триумфа на Лейди Гага с „Роди се звезда“ наближава време и за дългоочаквания ѝ нов студиен албум, който трябва да излезе до края на годината. Първият сингъл от него се казва “Stupid Love” – заразително денс парче с полъх от 80-те, което е много вероятно да ви харесва все повече с всяко следващо слушане. Песента е за новия шанс, който всеки трябва да си даде в любовта, а в клипа Гага дава воля на въображението си, живеейки на собствена планета, където се бори за мир със своето племе.

Удавен от мъка

В новото си видео Хари Стайлс доказва, че малкото е повече. Финият минималистичен клип, в който британецът е облечен като герой на Оскар Уайлд, е съвсем подходящ за семплата, но въздействаща балада “Falling”, отредена за четвърти сингъл от албума му “Fine Line”. Докато водата покачва нивото си във видеото, песента ни потапя в болката от отчуждението между двама души и чувството за безтегловност заради въпросите без отговор.

Мрачна опасност

С втория сингъл от новия си албум „Чужди тела“ Стенли за пореден път показва световно звучене и характерен почерк. „Бягай от мен“ можем да тълкуваме като предупреждение на хищник към своята жертва, като автор на текста е Даниел Рашев (д-р Врабчев от „Откраднат живот“), а по парчето работят Благослав Анастасов от “Hayes & Y”, Светлин Къслев и Стенли. В мрачния клип певецът отново залага на ярки визуални внушения и за вдъхновение използва мастилените петна на Роршах, използвани в психоанализата.

КИНО

Нависоко към мечтите

“The High Note” ни среща с музикалната звезда Грейс Дейвис (Трейси Елис Рос) и претоварената ѝ лична асистентка Маги (Дакота Джонсън). Докато компанията на Грейс ѝ предлага серия от концерти в Лас Вегас, тя решава да се противопостави на индустрията със записване на нов албум. Това може да промени живота и на двете жени: за Маги означава да осъществи мечтата си да бъде продуцент, а Дейвис да отстоява и докаже себе си въпреки възрастта, отбелязвайки хит №1 – защото това се е случвало само на 5 жени над 40 г., една от които чернокожа.

Свръхестествен любовен триъгълник

Комедията “Blithe Spirit” е нов филмов поглед към популярната едноименна пиеса на Ноъл Кауърд от 1941 г., поставяна на Уест Енд, Бродуей и адаптирана няколко пъти за малък и голям екран. В нея писателят Чарлз Кондъмайн (Дан Стивънс) преминава през така наречения писателски блокаж и се нуждае от висша сила, която да му помогне. В отчаянието си той се обръща към ясновидката Мадам Аркати (Джуди Денч), но тя по погрешка призовава духа на покойната му жена – ревнивата Елвира (Лесли Ман), която превръща в своя мисия да отнеме Чарлз от новата му съпруга Рут (Айла Фишър), като го убие и бъде завинаги с него.

Пътят към успеха

Предстоящият минисериал на Netflix “Self Made” разказва историята на Сара Брийдлав, позната повече като Мадам Си Джей Уокър, смятана за първата самоиздигнала се чернокожа бизнесдама. С воля и предприемчив дух тя успява да пребори тесногръдото общество в навечерието на XX век и отвежда към успех своята компания за продукти за коса. Главната роля в четирите епизода изпълнява носителката на „Оскар“ Октавия Спенсър, а като нейната дъщеря Лелиа участва Тифани Хадиш (нищо че разликата между двете актриси е само седем години).

ОЩЕ

Роди се още edna звезда

Случайна среща в лондонското метро донесе световна слава на 30-годишната лондончанка Шарлът Оубъри след комикът Кевин Фрешуотър попадна на нея и я помоли да довърши текста на “Shallow” от филма „Роди се звезда“. Неочаквано доброто ѝ изпълнение обиколи интернет и ѝ спечели нови последователи, макар мнозина да коментират, че ситуацията е нагласена. Всъщност се оказва, че Шарлът работи като професионален изпълнител по сватби и други събития, а сензацията, която предизвика, накара Елън ДеДженерис да я покани в шоуто си, за да изпълни цялата песен, спечелила „Оскар“ миналата година. Звезди се раждат постоянно, стига да са на правилното място в правилното време.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти