През 2024-та година ще бъда ужасно егоистична!

жена усмивка радост
Снимка: Thinkstock

Вяра Иванова

2024-та ще бъде моето време да съм егоистична.

Обещавам да заспивам, когато съм уморена, а не да стоя и да чакам поредното съобщение от онзи мъж или пък служебния имейл, който мога да оставя за утре.

Обещавам да се гримирам или да не се гримирам, да си правя прическа или да излизам навън така, както съм станала от леглото, важното е да съм щастлива със себе си.

жена коледа магия
Снимка: Istock

Обещавам да ходя редовно на фитнес и да си поставя нови цели за постигане, защото това ще направи мен по-доволна.

Ще стоя сама в кафенета и ще чета любима книга. Ще изключа телефона си, ще си сипя чаша чай и ще наблюдавам залеза. Ще уча, докато самата аз не се почувства доволна от това, което знам.

Няма да вдигам телефона на хора, които са ме игнорирали със седмици и са се сетили за мен, защото се нуждаят от нещо или им е скучно.

жена коледа нова година рокля
Снимка: Istock

Ще пия достатъчно вода, ще изпивам огромни количества кафе, четейки интересни книги под пухкави завивки. Ще се опитам да бъда по-организирана. Ще се радвам на всеки ден и ще съм благодарна за малките неща.

Ще правя всичко, което ме кара да се усмихвам и да съм щастлива. Ще си играя с малки кученца, ще тичам в парка, ще пиша, ще пия кафе или пък текила, ще дремвам следобед, ще лежа на плажа, ще пека шоколадови мъфини.

Няма да излизам, когато не ми се излиза. Няма да поемам допълнителни служебни задачи, защото съм добра душа. Няма да угаждам на всички други, но не и на себе си. Няма да се съобразявам с графика на всички, те ще се съобразяват с моя.

Заслужавам го.

И ти го заслужаваш.

сняг зима коледа жена двойка
Снимка: Istock

2024-та ще бъде годината, в която ще съм егоист, защото прекарах всички останали години в тревоги за другите и в опити да угодя на всички. Тази година е времето да се науча да бъда щастлива заради това, което съм и да бъда в мир със себе си. И аз заслужавам да бъда егоист от време на време!

Тази година ще съм ужасно егоистична и не се срамувам от това!

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти