Романтично предложение за брак развълнува фестивала в Жеравна

Уникален момент беляза началото на Фестивала на фолклорната носия в Жеравна тази година. Момче предложи брак на любимата си пред погледите на хиляди гости на фестивала. Двойката е от Нови Искър. 

„Чувствам се прекрасно. Изненадана съм и съм на седмото небе!“, през сълзи от радост сподели Грета пред NOVA, минути след като Мартин постави пръстен на ръката ѝ. Героят в тази ситуация Мартин заяви: „Приканвам всички млади хора да не се страхуват и да направят същото нещо!“

Фестивалът в Жеравна е сред най-пищните празници на българската традиция. Всяка година през лятото боровата гора край село Жеравна оживява с хиляди гости от  всички краища на света. Дни наред по поляните се вият кръшни хора, правят се възстановки на традиционни обичаи, а състави от цяла България огласят Балкана в ритъма на народната музика. Часовниците се връщат векове назад, тъй като в гората всички гости и участници в събитието задължително са пременени в народни носии.

Празник на българските традиции: фестивалът на народната носия в Жеравна

Фестивалът е създаден е през 2008 година по идея на Христо Ив. Димитров – продуцент, хореограф и режисьор на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“. Макар да съществува от сравнително скоро, фестивалът в Жеравна се превръща в любима и ежегодна традиция на много българи, които обичат и искат да помнят родните обичаи.

15 стари български думи, чието значение ще ви изненада

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти