В седмицата на любовта: 9 рецепти за страхотен кекс, с които да се поглезите през уикенда

Тазгодишният Свети Валентин може да мина, но това не значи, че сладките изненади трябва да приключат. Затова днес ви предлагаме да покажете колко обичате всички у дома, като им приготвите... невероятен кекс.

Все пак цветята и другите романтични жестове може да стоплят сърцето, но душата на всеки копнее и за нещо сладко, нали?

Mate Kitchen кексове
Снимка: Mate Kitchen

Не е нужно да сте майстор в кухнята, за да сътворите перфектния кекс! А и няма да ви е трудно да следвате стъпките на нашите рецепти, защото към всяка от тях има видео. 

Както всеки сладкиш, идеалният кекс изисква време и търпение, а всяка рецепта има своите тънкости. Няма нужда обаче да сте ветеран в кухнята, за да се справите с това предизвикателство. Най-важното е да добавите щипка любов – а за всичко останало ние сме се погрижили, като събрахме 9 изкусителни предложения за различни рецепти за кекс за всеки вкус. 

кекс
Снимка: iStock

Сладкишите вървят страхотно с всякакви плодове, затова само си изберете или използвайте плодовете, които имате подръка в кухнята:

Mate Kitchen кексове
Снимка: Mate Kitchen

Mate Kitchen кексове
Снимка: Mate Kitchen

 Ако сте настроени за нещо по-различно, предлагаме ви да опитате тази рецепта за вкусен и интересен кекс без набухвател и ароматизатори:

кекс
Снимка: iStock
 

Говорейки за прости и бързи рецепти за кекс, няма как да не ви насочим и към тази икономична рецепта:

И понеже кексът не е обичан само в България, ви предлагаме през уикенда да се поглезите с този сиропиран традиционен арабски десерт, навлязъл в българската кухня от съседна Турция.

Mate Kitchen кекс
Снимка: Mate Kitchen

Няма как да не сме ви изкушили с нашите предложения и точно седмицата на любовта изглежда като подходящото време да поглезите половинката си или просто да се зарадвате с нещо вкусно, сладко и красиво. 

Още много практични, вкусни и полезни рецепти открийте в нашата специална категория Вкусно >>> тук. А ако искате да опитате рецептата за портокалов кекс на Станислав – победителя в миналогодишния сезон на Hell's Kitchen, изгледайте видеото от предаването "На кафе" горе.

Още вкусни идеи: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти