Кекс 14 лъжици

Без набухвател и ароматизатори

3.55 от общо 11 гласа
55 мин.
Необходими продукти

яйца - 7 бр  

захар - 14 с.л.  

брашно - 14 с.л.  

масло - 20 гр 

Кекс 14 лъжици е любима рецепта на нашия екип. Имаме я от наша почитателка, за което винаги ще сме й благодарни. С нея няма как да сбърка човек в теглилките и мерилките, защото мярката е само една – супената лъжица, подчертават от Mate Kitchen. 14 супени лъжици, за да сме точни. Нито повече, нито по-малко. И точно 7 яйца. Ако са домашни, сладкишът ще има вълшебен наситен жълт цвят. За вкуса ще трябва да се уверите сами, ние не можем да го обясним, нито пък да го сравним с нищо друго.

В тази рецепта на Mate Kitchen няма никакъв набухвател, няма аромати, няма и една капка течност и мазнината е само за намазването на формата. Изглежда невъзможно да се получи нещо само от брашно, яйца и захар. Доверете ни се и опитайте. Резултатът не просто ще ви изненада, ще ви остави безмълвни от учудване. Получава се нещо, даже много вкусно нещо, пухкаво, меко и невероятно ароматно въпреки отсъствието дори на ванилия.

Направите ли си го веднъж, кекс 14 лъжици ще влезе в списъка ви с любими сладкиши и ще го приготвяте много често. Ние го обичаме, защото е еднакво вкусен и с кафе, и с чай, и с лимонада, и с айрян.

Начин на приготвяне:

1. Намажете обилно с масло формата, в която ще печете кекса и я приберете в хладилника да се стегне по нея.

2. През това време разбийте яйцата със захарта докато сместа побелее, стане гъста и пухкава и започне да образува следи, когато минавате с бъркалките на миксера. Отнема около 10 минути.

3. Една по една добавете към яйчената смес 14 лъжици брашно. Бъркайте внимателно, без да удряте купата, за да остане пухкава сместа.

4. Загрейте фурната на 160 градуса с вентилатор.

5. Изсипете сместа във формата и печете 35 минути.

6. По желание може да оцветите половината от сместа с какао и да ги сипвате, като редувате 4-5 пъти. Така кексът става шарен и на вълнички отвътре.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа брашно, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти