Космическото пътешествие на Брад Пит, новата провокация на Мадона и следващата изненада на Селин Дион (Плейлистът на Edna #21)

Брад Пит
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я и ежеседмичната доза парчета и трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Направете го и вие!

МУЗИКА

Мрачна провокация

Поредният сингъл от новия албум на Мадона “Madame X” се казва “Dark Ballet” и напомня “Bohemian Rhapsody” на Queen с редуването на няколко жанра. Внушителният клип е вдъхновен от историята на Жана д‘Арк и приликите с общественото отношение към различните хора днес. За нея певицата споделя: „Казвали са, че била мъж, лесбийка, вещица, а накрая са я изгорили на клада, а тя не се е страхувала от нищо. Възхищавам се на това.“

Шокова вълна

След славните години на Oasis лошото момче на британския рок Лиам Галахър издаде първия си солов албум през 2017 г. Две години по-късно изпълнителят се готви за продължение, а позитивното “Shockwave” е първият сингъл от предстоящата музикална колекция “Why Me? Why Not”.

Електронен рай

Шведският ди джей Авичи напусна този свят на 28-годишна възраст, но малко повече от година след неговата смърт вече излезе третият му албум. “Tim” носи истинското име на човека зад пулта, а една от най-грабващите песни от колекцията е заедно с вокала на Coldplay Крис Мартин и се казва “Heaven” – там, където се надяваме да е сега Тим Берглинг.

КИНО

Пътуване до неизвестното

Задава се още един филм за човешки съдби на фона на необятния Космос. „Към звездите“ разказва за Рой МакБрайд – астронавт с лека форма на аутизъм, който търси баща си, изчезнал по време на експедиция до Нептун преди 20 години. Сега е ред на Рой да тръгне по следите на мистерия, чието разрешаване е ключът към човешкото оцеляване. През септември в главната роля ще гледаме Брад Пит (който преди това ще мине през големите екрани и с „Имало едно време в Холивуд“) в компанията на Лив Тайлър, Томи Лий Джоунс и Доналд Съдърланд.

Партньори и съперници

Изабел (Мишел Уилямс) е социален работник, отговарящ за сиропиталище в Калкута. Тя се връща в родния си Ню Йорк, за да преговаря за спонсориране на приюта от медийния магнат Тереза (Джулиан Муур), чиято дъщеря се жени по същото време. Когато празникът приключва, се оказва, че благотворителната дейност не е единственото, което свързва двете жени – съпругът на Тереза и миналото между него и Изабел ще усложни ситуацията. „След сватбата“ е римейк на едноименния филма на Сузане Биер, където главните герои са мъже, и обещава обрати и напрежение.

Не е каквото изглежда

Люс (Келвин Харисън) е блестящ ученик за пример, който успява да преодолее езиковите и културни различия след като е осиновен от Еритрея като малък. Репутацията му обаче започва да се пропуква, когато негова преподавателка (Октавия Спенсър) е обезпокоена от идеите му за насилие от негова писмена работа, които разкрива на родителите (Наоми Уотс и Тим Рот). Идеал срещу действителност, ученик срещу учител и родители някъде между тях се противопоставят в „Люс“, определян като „най-провокативния филм на фестивала „Сънданс“ през 2019“.

ОЩЕ

С нови криле

Селин Дион сложи край на 16-годишния си престой с шоу в „Сийзърс Палас“ в Лас Вегас, но едновременно постави начало на нова период в кариерата си. В прощалната си вечер певицата представи съвсем нова песен – “Flying On My Own”, която има потенциал за клубен хит. Парчето ще бъде част от новия ѝ 27-ми поред (!) албум “Courage”, който се очаква да излезе през ноември.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти