Дженифър Анистън става заподозряна в убийство, Уил Смит получава клонинг, а Тейлър Суифт – нова котка (Плейлистът на Edna #16)

Дженифър Анистън
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Добре дошли в новия Плейлист на Edna с новото от музиката, киното и шоубизнеса от изминалата седмица, на което си струва да натиснете Play ►.

МУЗИКА

Рок полет

Нека столът от обложката на новия албум на The Black Keys не ви плаши – американското рок дуо просто казва, че предстоящата музикална колекция „отдава почит на електрическата китара“. Тя идва цели пет години след последната, а вторият сингъл от “Let’s Rock” - “Eagle Birds”, може да е под 3 минути, но мигновено се настанява в ума, подобно на хита им от 2011 г. “Lonely Boy”.

Тейлър в страната на чудесата

Сбогом на мрачната отмъстителна персона от албума “Reputation” - „старата Тейлър“, която уж беше мъртва, отново разцъфва. Година след последния си сингъл в света на Тейлър Суифт идва време за пеперуди и дъги с “Me!”. Новото ѝ заразително поп парче е съвместно с вокалиста на “Panic! At The Disco” Брендън Ури, а приятно захаросаният клип се превърна в най-гледаното в YouTube видео за първите си 24 часа с 65,2 млн. гледания. Друга звезда в него е новата, трета котка на Тейлър, Бенджамин Бътън, която прави дебюта си тук.

За красотата отвътре

Освен че озвучава герой от анимацията “Грозничета”, Кели Кларксън изпълнява и песен от саундтрака му. “Broken But Beautiful” се вписва в историята за непривлекателните кукли, които разбират, че истински важното не е на повърхността. В клипа виждаме дъщерята на изпълнителката Ривър Роуз, а по мощните вокали си личи, че в създаването на песента участва и Пинк.

КИНО

Опасна ваканция

След „Жена назаем“ (2011) Дженифър Анистън и Адам Сандлър отново си партнират, този път събрани от Netflix. В “Murder Mystery” те играят семейство, което заминава на почивка в опит да освежи брака си. Когато обаче мистериозният Чарлс (Люк Еванс) ги кани на луксозна яхта, а собственикът ѝ умира, двамата са заподозрени в убийство и се налага да бягат из Европа, за да избегнат своето собствено.

Игра на гени

Идеята за „Близнакът“ идва още през 1997 г., но минават 20 години преди да стигне до екраните. Сценарият преминава през редица екипи, докато се оказва окончателно при режисьора Анг Лий и Уил Смит в главната роля, за когото това е завръщане към научно-фантастичния жанр. Тук героят му – наемният убиец Хенри, е набелязан като мишена от свой по-млад клонинг, който предвижда всеки негов ход.

Остров без изход

Във филма от създателите на „Отмъстителите“ и „Капитан Америка“ Чадуик Боузман е детектив от нюйоркската полиция, който се залавя със задачата да открие убийците на свои колеги. За целта той буквално затваря Манхатън, включително всички 21 моста, които дават и името на филма. Схемата обаче е по-заплетена, отколкото е предполагал, когато се оказва, че в нея участват и други полицаи.

ОЩЕ

Играта е разкрита

„Дългата нощ“ беше достатъчно тъмна, за да се налага да присвиваме очи, докато следим кой от героите ще умре. Видеото зад кадър обаче хвърля светлина върху заснемането на най-дългата битка в историята на киното и телевизията. Нощни снимки в продължение на 11-седмиции и ров, заобиколен от 900 стоманени трупи и 16 ями с пропан за достатъчно огън са само част от забележителните съставки за създаването на епичната битка при Зимен хребет от трети епизод на „Игра на тронове“, сезон 8.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти