Крисчън Бейл и Мат Деймън се надпреварват на пистата, а Михаела Филева и Любо Киров предизвикват сърцебиене (Плейлистът на Edna #20)

Крисчън Бейл и Мат Деймън се надпреварват на пистата, а Михаела Филева и Любо Киров предизвикват сърцебиене (Плейлистът на Edna #20)
Снимка: Getty; Костадин Кръстев-Коко; Вера Гоцева

Деница Димитрова

Добре дошли в новия Плейлист на Edna с новото от музиката, киното и шоубизнеса от изминалата седмица, на което си струва да натиснете Play ►.

МУЗИКА

Терапия за разбито сърце

След последния си албум, зареден с повече техно и денс настроение от обичайното, Кейти Пери се завръща с нещо ново, напомнящо на добрия ѝ стар поп почерк. Заразителното “Never Really Over” разказва за сърцето, което си иска своето и отказва да научи урока си от първия път, когато е разбито. Клипът с цветове и костюми като от 70-те ни отвежда сред природата, където всичко може да бъде излекувано.

Винаги на ниво

„Както преди“ озаглавява албума от миналата година на Любо Киров, който и сега продължава да докосва струни у нас. Освен с текста и музиката на парчето, сега го прави с красиви кадри (режисьор на които е Кирил Киров - Кико) сред Средиземноморското крайбрежие, където е разказана класическа любовна история. В главната роля е тазгодишният носител на „Икар“ Боян Арсов, а до него е друго младо лице – Свилена Николова, студентка в НАТФИЗ.

Ах, тази Михаела

Латино вълната навлиза мощно и не подминава Михаела Филева. Но дори тази масова тенденция не може да накара изпълнителката да изневери на добрия си вкус в „Латино сеньорита“. Като оставим настрана влиянието от Сантана и цветовете от клипа на “Despacito” в началните кадри, песента носи от музикалната индивидуалността на Михаела, която с присъствието си кара дори жените да забравят за мъжкото участие на Тото в песента.

КИНО

Три жени на трона

Когато техните съпрузи мафиоти са отведени в затвора, Клеър, Руби и Кейти са принудени да поемат бизнеса, за да оцелеят заедно със семействата си. И не само го правят, но се превръщат и в най-влиятелните гангстери през 70-те в нюйоркския квартал „Кухнята на ада“. „Кралици на престъпността“ (“The Kitchen”) се основава на едноименен комикс и събира три актриси, които ще е интересно да видим на едно място: доказалата се в драматичния жанр Елизабет Мос („Историята на прислужницата“), новата чернокожа комедийна звезда Тифани Хадиш, която тук оставя хумора настрана, за да грабне пистолета, и комедиантката с номинация за „Оскар“ Мелиса Маккарти.

Няколко съдби и една картина

„Щиглецът“ по едноименната книга на Дона Тарт вече е определян като претендент за „Оскар“. Първият трейлър обещава мрачна, но и красиво разказана история за съзряване, белязано от семейна трагедия. Ансел Елгорт („Вината в нашите звезди“, „Зад волана“) е Тиодор Декър, който губи майка си като малък още като дете при атентат в музея „Метрополитан“, а след това е отгледан от елитно семейство. Създателят на високо оценения „Бруклин“ (2015) Джон Кроули режисира Никол Кидман, Сара Полсън и Люк Уилсън, а как съдбата техните герои се преплита с тази на холандска картина с щиглец, ще разберем през есента.

Двама мъже и един Ford

Дългоочакваният „Пълно ускорение“ (“Ford vs Ferrari”) разказва действителната история на двама мъже, която ги отвежда до 24-часовото състезание на френската писта Льо Ман през 1966 г. Конструкторът на автомобили Карол Шелби (Мат Деймън) работи върху нов модел на „Форд“, който трябва да победи конкуренцията на „Ферари“. Битката докрай ще трябва да изведе британският състезател Кен Майлс (Крисчън Бейл), който сяда в новия революционен модел. Комбинацията между Джеймс Манголд („Да преминеш границата“) в режисьорския стол и двамата актьори на предна линия отново нашепва за надпревара в сезона на наградите.

ОЩЕ

Chanel в Кан

Филмовият фестивал в Кан приключи преди повече от седмица, но докато чакаме и ние да се докоснем до филмите, които вече бяха показани във Френската ривиера, оставаме още малко на вълна червен килим. За да отбележи силното си присъствие там, Chanel публикува видео със своите ярки представители в Кан тази година. Дрехи на марката облякоха Пенелопе Крус, Марион Котияр, Тилда Суинтън, Марго Роби и още звезди, които разказват как носенето им се превръща в истинско преживяване.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти