Актрисите ветерани, които сложиха Кан в краката си

червен килим Кан
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Международният филмов фестивал в Кан всяка година потвърждава, че е синоним на престиж и блясък за седмото изкуство.

И макар 24-те стъпала към „Пале де Фестивал“ да посрещат млади звезди, които се вълнуват да бъдат гости на Френската ривиера за пръв път, има edna категория жени, която не отстъпва по внимание.

Това са актрисите, които вече имат десетки роли зад гърба си и знаят как да направят появата си на червения килим в Кан незабравима, а 72-рото издание на фестивала през 2019 г. не прави изключение.

Преди дни Хелън Мирън (73 г.) възхити с царствения си вид, който включваше рокля Elie Saab в телесен цвят, на чийто фон искряха златистите тонове.

Кан червен килим
Снимка: Getty

Дрехата от пролетната колекция висша мода на марката беше съчетана с бижута Chopard, a косата в розово русо беше короната, която я превърна в истинската кралица на премиерата на филма “Les Plus Belles Annees D’Une Vie” („Най-добрите години на един живот“).

Насладете ѝ се в галерията тук >>>

Тогава актрисата беше забелязана в топла прегръдка с Анди Макдауъл (61 г.), впечатляваща с асиметричен бял топ Maticevski с дълъг шлейф.

Кан червен килим
Снимка: Getty

Кан червен килим
Снимка: Getty

Широките панталони Prince Of Wales не са най-доброто съчетание в случая, но сияйният вид на актрисата го компенсира.

Вижте още edna визия на Анди Макдауъл от Кан 2019 в галерията >>>

В „Най-добрите години на един живот“ участва Моника Белучи (54 г.), която не пропусна премиерата на френския филм. Италианката беше величествена в тъмносиня рокля Dior с презрамки и колан в от същата материя около талията и тъмен шал върху раменете.

Кан червен килим
Снимка: Getty

За акцент във визията служеше бижуто от колекцията висок клас на Cartier.

Вижте още снимки на Моника Белучи в Кан ТУК >>>

Актрисата беше свежа на следващия ден за пресконференция, където се появи изцяло в черно. Извивките ѝ бяха обгърнати от сатенена блуза с дълбоко деколте, широки ръкави и отново колан около талията, панталон и високи обувки.

Кан червен килим
Снимка: Getty

Филмовият фестивал и тази година не минава без присъствието на Изабел Юпер (66 г.). В Кан я доведе този път лентата „Франки“, на чиято премиера френската актриса буквално блестеше с рокля Armani Prive.

Кан червен килим
Снимка: Getty

На пресконференцията на следващия ден Изабел беше избрала класическа комбинация от цветове, но със смела горна част на тоалета си. Вижте я в галерията >>>  

Допълнителни точки даваме и заради актуалните т. нар. мини очила.

Кан червен килим
Снимка: Getty

Макар и по-млада, Пенелопе Крус (45 г.) заслужава място в тази класация заради десетките си роли и факта, че за първи път гостува в Кан преди 16 години.

Актрисата беше отново там заради премиерата на филма „Болка и величие“ на Педро Алмодовар. Като рекламно лице на Chanel и Swarovski тя носеше дрехи и бижута на тези две марки.

Кан червен килим
Снимка: Getty

За премиерата на лентата се появи в обемна рокля, която е истинско произведения на изкуството със своите бродерии на цветя, дантелени линии около краищата и винтидж силует. Единствения странен елемент са панделките около ръкавите, които създават впечатление, че актрисата носи раница.

Кан червен килим
Снимка: Getty

За наша радост, имахме възможност да видим испанката в компанията на Антонио Бандерас, с когото си партнират в главните роли. Двамата бяха заедно и по време на срещата с медии, за която актрисата беше избрала модел от ваканционната колекция на Chanel за 2020 г.

Кан червен килим
Снимка: Getty

Вижте още снимки на Пенелопе Крус в Кан ТУК >>>

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти