Рене Зелуегър към „Оскар“-а в кожата на Джуди Гарланд, Кайли Миноуг като диско кралица и една обещаващa доза бг кино (Плейлистът на Edna #17)

Рене Зелуегър
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я и ежеседмичната доза парчета и трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Направете го и вие!

МУЗИКА

Вечната диско кралица

Миналата година Кайли Миноуг навърши 50, но продължава да бъде вечната диско кралица. Доказва го и с песента “New York City”, за която не е останало място в предишния албум на австралийката “Golden”, но ще бъде включен в бъдещия албум на певицата с най-големите ѝ хитове “Step Back In Time: The Definitive Collection”.

Искрено и лично

Сиара показва кадри от най-личните моменти на една жена в новия си клип към парчето “Beauty Marks”. В нея изпълнителката разказва за приемането на белезите и гордото им носене като символ на красота, не без вдъхновение от любимия си човек. Песента дава заглавието на новия ѝ едноименен албум, който излезе преди броени дни.

Две добри момчета

Орлин Павлов и Бобо са добър екип още от „Секунда“, а сега двамата отново се събират в „Последното добро момче“. Парчето е част от албума на Орлин „Още малко“, който излезе през есента на миналата година. Атмосферата на видеото, заснето сред декори на киноцентъра в Бояна, леко напомня за филм на Дейвид Линч и допълва мистериозното звучене на сингъла.

КИНО

Една американка

Може би още ви държи от концерта на Лени Кравиц, но настроението във филма “American Woman“ никак не е същото. В главната роля тук всъщност е отрасналата в Лондон Сиена Милър, която трябва да се справи с изчезването на дъщеря си. Критиците вече казват, че това е „най-великата роля в кариерата ѝ“, а в лентата от режисьора на „Манчестър край морето“ участват още Арън Пол („В обувките на ) и Кристина Хендрикс („Момчетата от Медисън авеню“).

Просто Джуди

Когато се задава биографична драма за холивудска звезда, няма как да в ума ни да не изскочи думата „Оскар“. Рене Зелуегър вече си има един, но заради ролята на Джуди Гарланд нищо чудно догодина да държи нова статуетка в ръка. Първият тийзър трейлър на „Джуди“ ни кани да погледем „зад дъгата“, докато чуваме “Over The Rainbow” в изпълнение на самата Рене. Филмът проследява живота на легендата 30 години след „Магьосникът от Оз“, когато драматизмът в живота ѝ нараства в обратна посока на кариерата.

Нещо българско

Новият режисьорски проект на актрисата Яна Титова, която е и сценарист на филма „Доза щастие“, изглежда обещаващ, за разлика от повечето български заглавия по кината тази година. Историята по действителен случай се основава на романа „Падение и спасение“ на Весела Тотева. Начинаещата Валентина Каролева в главната роля на Весела, която почти сама трябва да премине през трудностите на живота заедно с дъщеря си. Освен нея, в „Доза щастие“ ще гледаме още Александър Алексиев, Лидия Инджова, Силвия Лулчева, Васил Бинев, Иван Бърнев, Димитър Николов и др.

ОЩЕ

Ако е Га(р)га, да е рошава

Ако има някой, който да се чувства в свои води по време на МЕТ Гала с тема “Camp” (показна, грандиозна и преувеличена мода), това е Лейди Гага. Тя изнесе истинско представление на червения килим със смяната на 4 костюма, намиращи се един под друг, а плътно до нея беше цял антураж, начело с дизайнера Брандън Максуел – приятел на певицата, с която 10 години след запознанството си вече са на върха.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти