Остава ни още малко сиромашко лято: кога да вадим пуловерите през ноември?

Златната слънчева есен продължава и през следващите няколко дни, съобщават от NOVA. Първата половина от началната седмица на ноември ще е слънчева с предпоставки за мъгли сутрин.

До четвъртък следобедите ще са слънчеви и с температури над обичайните за месеца. Кулминацията на затоплянето ще е в сряда, когато в традиционно топлите райони у нас термометрите се очаква да показват над 25 градуса!

Около края на седмицата облачността ще е по-значителна, но вероятността за валежи все още е сравнително малка. С нахлуването на по-студен въздух дневните температури ще се понижат.

В периода 5-10 ноември има верояност за по-мрачно есенно време с повече ниска облачност и валежи. Метеорологичните модели чертаят преминаване на област с ниско налягане над Западните Балкани и Гърция.

Втората седмица на ноември ще е по-хладна, като дневните температури ще паднат с няколко градуса спрямо летните стойности в края на октомври. По-осезаемо захлаждане обаче се очаква в дните около 15 ноември. Тогава в ранните часове термометрите ще се колебаят около нулата, а през деня - до максимум 12-13 градуса. Очертават се валежи, като някои метеорологични модели дори допускат сняг в планините и по някои високи места в Западна България.

прогноза NOVA
Снимка: NOVA

И докато все още няма нужда да бързате с изваждането на пуловерите от гардероба, време е да помислите за гумите на автомобила - ако още не сте сложили тези със зимен грайфер, направете го в следващите дни и не чакайте дългите опашки, съветва Николай Василковски от NOVA. Това е необходимо не толкова заради очаквани валежи, а заради по-ниските температури към средата на ноември, които влияят на сцеплението с пътната настилка.

Прочетете какво още ви очаква през ноември:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти