Какво да направим, ако кучето ни наддава килограми

пъг
Снимка: iStock

Забелязвали ли си сте колко често край вас се разхождат кучета, които по-скоро приличат на ходещи табуретчици, а не на стройно изглеждащи животинки, но не става дума за онези породи, които по природа са по-тромави или набити.

Както при хората, така и при животните наднорменото тегло говори за здравословен проблем. Така че, ако вашето куче е с по-закръглен силует, не се колебайте да направите нещо по въпроса, дори и видимо любимецът ви да кипи от енергия.

Много често затлъстяването при четириногите се дължи не на прехранване, а на лоша функция на някой от вътрешните органи.

Сред най-уязвимите зони са надбъбречните жлези, щитовидната жлеза и черният дроб. За да изясните ситуацията, трябва да посетите ветеринарен лекар. Ако всичко с медицинския преглед е наред, то тогава наднорменото тегло може да е причинено от съвсем друг фактор.

Снимка: Thinkstock

И това ми било живот

Помислете добре дали отдавате необходимото внимание на вашето куче, за да общувате с него.

Това означава повече игри, редовни разходки и запознаване с други четириноги приятели. Този тип животни са много емоционални и всякакво пренебрежително поведение може да отключи подтиснатост и трупане на килца.

Опитайте се доколкото е възможно да не оставяте кучето само, за дълги периоди от време и му купете различни играчки, с които да се занимава.

Излишните килограми ще се стопят с повече движение, затова ако сте заети през седмицата, отделяйте повече минути през уикенда за активни разходки. Така и вие самите ще засилите метаболизма и тонуса си.

Снимка: Thinkstock

Диетите пречат

Не правете редукция и смяна на хранителния решим на домашния ви любимец, без да сте се консултирали с ветеринарен лекар, за да не предизвикате още по-сериозни вреди върху организма на животното.

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти